torsdag 7 maj 2009

Värdefulla minnen efter mamma

Idag har jag och dottern varit inne hela dagen. Det har regnat och blåst, riktigt ruggigt. Men jag har fått gjort ganska mycket. Har ju en hel del grejor i hus efter att vi städat ur hos mamma och det är lite jobb med att hitta plats till det. Så jag har åter igen städat i skåp och lådor, har fyllt nästan 4 sopsäckar på ett par dagar. Det är ju otroligt vad grejor man har. Jag har nog blivit extra medveten på det också efter att ha hållt på i mammas hus. Jag vill inte att mina barn ska behöva gå igenom allt mitt gamla skrot. Så nu är jag ganska hård i mitt röjande. Har jag inte användt grejorna det sista året så är sannolikheten stor att jag inte kommer att använda det innom det kommande året heller.


Här ser ni en servise som jag sparat på efter mamma, eller rättare sagt så är den både efter mamma och mormor. Kaffeservisen kommer från mamma och teservisen kommer från mormor. Mamma ärvde teservisen när mormor gick bort. Den heter Mon Amie och kommer från Rörstrand. Har sett att dom är ganska eftertraktade på Tradera och på auktioner. Men min ska inte säljas. Jag har en komplett kaffeservis med 10 kaffekoppar med assietter och 10 tekoppar med assietter pluss kaffekanna, tekanna, sockerskål och gräddskål. Här kan vi ha kafferep!

Jag och dottern var ju tvungna att hitta på på nåt kul idag, så vi bakade muffins. Hon har ju blivit lite bortskämd nu när hon varit sjuk så det är ett evigt tjat om glass och kex. Tar väl ett tag innan man kommer in i vardagen igen. Hallonsaften var jättegod, smakar extra gott i en fin kanna. Också den kommer från mamma, likaså fatet.

Vill passa på att gratta min väninna Madde med 35-årsdagen idag. Hipp, hipp hurra till dig! Vi är samma årgång hon och jag men det är exakt 6 månader mellan. Madde fyller då 6 månader före mig, på dagen. Det hade hon jättekul åt när vi var yngre. Hon fick ju då börja övningsköra ett halvt år före mig, gå på krogen ett halvt år före mig. Det fick jag ju höra minsann. Men nu är det åt andra hållet. Hon fylde 30 6 månader före mig, jag befinner mig på "rätt" sida av 35 längre än henne. Måste ju bara retas lite, eller hur Madde. I alla fall så hoppas jag att du har haft en toppendag som nog inte är över än. Räknar med att du blir firad som sig hör och bör när man kommer upp i åren.... En jättekram till dig.


På återseende, kram Annelie

7 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Hei Annelie...
Så fine ting du har etter din mor... er enig med deg.. har startet denne prosessen hjemme hos meg også..tar en avdeling av gangen for å få oversikt og klare å gjøre denne jobben...er ikke flink til å kaste...så det må gjøres på rett dag...
Varme klemmer Kerstin=)

Hagbacken sa...

J astort grattis till Madde, ja! (Grattade på facebook)Åren går, och ålderna är bara en siffra känns det som (som tur är) *s*

Jättefina saker du har sparat efter mamma..vad roligt med servisen då den kommer från hennes mamma också i sin tur....

Hoppas ni krya på er där borta snart...å då har ni vattkopporna gjort, tack och lov!

Kram på dig!//Linda

Hagbacken sa...

ja...massor av stavfel såg jag..men du fattar nog ändå...*ler*

Madde sa...

TACK så mycket för de fina orden, det värmde!! Jättefina saker som sagt efter mamma, förstår att de har ett helt annat värde än nya köpta saker. Bara minnet är värt mycket! Så mysigt ni verkar ha haft, du och M. Skönt att båda mår bättre nu. Ha det så gott, så hörs vi!
Kram!

Annika sa...

Åh vilka fina saker du sparat efter mamma.... den servisen är ju så snygg.... det har kommit en modern version nu såg jag på Mansion..... muggar utan öra o assietter.... ganska humana priser.... ursnygga de med.... kannan o fatet är ju perfekta nu till alla sommarens kaffekalas...... fiiint.... kram Annika

Synnøve. sa...

Hejsan.
Hoppas lilltjejen är bättre. Vattkoppor är inte skoj alls.

Så fin den servisen var. Den ska du vara rädd om. Har sett på antikrundan att de går som smör i solsken för dyra pengar.

Det känns lite som om du är på väg upp igen. Det är bra.
Nu får ni ha en kanonfredag, både sjuka och friska. Gotta er med lite snadder.
Kom ihåg, det ska va gött att leva Annelie.
Kramen Synne.

Vida sa...

Vilka vackra saker, den servisen är verkligen jättefin och det är klart du ska behålla den även om den är eftertraktad.

Aha, visste faktiskt inte att det var exakt ett halvår mellan er men nu vet jag.. jag har ju också passerat 35 men du får njuta av ungdomens dagar ett halvår till då :)

Varm kram från Liv