onsdag 22 april 2009

Sjukt barn, trasigt kylskåp och byggkaos


Så har vattkopporna kommit och knackat på vår dörr. Sonen på 9 är täckt från topp till tå. Började med feber, huvudvärk och ont i halsen på lördag. Febern steg och på kvällen kom dom vanliga feberhallusinationerna. Han ser och gör alltid en massa konstiga saker när han har feber. Stackarn var överbevisad om att det var någon på hans rum. På söndag morgon hade han ett 10-20 tal prickar, konstaterade fort att det var vattkoppor. Det var väl på tiden egentligen, han har ju klarat sig genom många rundor med vattkoppor i närheten. Tyckte att det såg ut som han skulle klara sig lindrigt, men man ska aldrig tro. Måndag morgon var han täckt av vattkoppor från topp till tå. Det har kommit mer och mer, till och med nere i halsen. Hoppas nu att lillasyster får det också så vi blir färdiga.




I morse då skulle jag göra matpacke till dottern som skulle till dagis en liten stund, gjorde jag en inte så rolig upptäckt. (Barnen måste ha mat med sig till alla måltider på dagis och skola, rika Norge har ju inte råd med det...)Tog ut osten för att göra ett par ostmackor, hmm vad konstigt. Osten var alldeles mjuk och svettig. Kuligt, kylskåpet hade gett upp. Ingenting var kallt i kylskåpet. Ringde till Mieles servicetelefon på en gång, på fredag eftermiddag kan dom skicka en reparatör. Vad gör man i dessa dagar utan kylskåp?




Så vidare till byggkaoset. Här hemma sker det ständiga förändringar. Vi är bägge två duktiga på att hitta på nya prosjekt och bättre lösningar. Vår senaste geniala ide var att flytta trappen... Dvs köpa en ny trapp som ska sitta någon annanstans än den upprinnliga. Det ska väl vara lätt gjort tänkte vi, tur att man har en väldigt händig man tänkte jag. Trappen ska gå upp mellan vardagsrummet och köket i stället för som nu ute i hallen. Den kommer då upp i det nya tv-rummet på övervåningen. Det lilla prosjektet blev ganska omfattande och inte minst dammigt och stökigt. Trappen kommer på fredag så jag visar nu lite före bilder. Vet inte hur lång tid det tar innan det blir helt klart, det visar sig väl. Sambon börjar också få mer än nog att göra på jobbet nu så...





På återseende, Kram Annelie

6 kommentarer:

Hagbacken sa...

Jaadu Annelie, vännen en sån driftig karl som din J-Å skulle man allt ha....få förunnat! Tråkigt då det blir rörigt bara, men det har man igen sen!

Stackars, stackars L...jag kommer ihåg det själv-tror jag var 10 år och hade hela kroppen täckt! Tom mellan benen....;( Jag minns att jag var väldigt mammig då jag var så sjuk och då mamma skulle åka till apoteket (vi var nämligen precis på semester då det bröt ut) så grät jag efter mamma...men så hade hon köpt mig något penn-set då hon kom hem...och så ställde hon mig i duschen med kallt vatten så blev det lite bättre!

Men du ang kylskåpet....menar de att ni ska vara utan t fre!!!Helt otroligt....nu var det mycket för er era stackare....går det inte att trycka på?

Jag hoppas allt löser sig för er, skönt att du gör lite inlägg igen så jag lättare kan följa din/eran vardag...säkerligen skönt för dig att få ventilera dig också?!

ta hand om er, hoppas L kryar på sig snart!!

Kram Linda

Vida sa...

Oj, fullt upp..

Vattkopporna är inte att leka med, var jättedålig och minns ännu hur det kliade. Hallucinationer slapp jag dock som tur var.

Vilka projekt, blir så imponerad. Jag har tummen mitt i handen och kort tålamod.

Tack för boktipset, de finns på svenska men jag har inte läst dem.. jag sparar på boktips så nu står de på listan över böcker jag vill resa.

Kramar från Liv

Annika sa...

Vad kul att få höra av dig igen.... välkommen tillbaka.... har varit lite dålig på att surfa runt ett tag men idag blev det tid över..... härligt att höra att du piggar på dig..... att vara ute o röra på sig är ju så skönt.... o detta med att dagar försvinner tror jag nog vi känner av lite till mans.... kan inte fatta vart april tagit vägen.... ska bli spännande att få se mera bilder på ert projekt.. det var ingen dålig grej vill jag lova.... flytta hela trappen..... om jag skulle föreslå nåt sånt så tog nog min sambo sitt pick o pack o for....:=) Kram Annika

Madde sa...

Hej! Trodde jag kikade in här varje dag, så jag blev lite förvånad då jag missat ett inlägg sedan den 18:e...ooops! Kul att se att bloggen lever i alla fall! Det är inga dåliga projekt ni hittar på minsann, men han verkar ju som sagt vara en händig man som klarar det också, heja! Stackars L, inge kul, men det är skönt när det är över. Håller med om att det vore smidigt om även M får så ni är klara sen.
Tillåt dig själv att ta en dag i taget, du behöver nog det än, allt tar sin tid! Nog är det skönt om familjelivet också funkar, men låt inte det ta all din kraft om det blir för mycket. Lova att du känner efter!
Kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Här händer det en hel del. Kul tat du valt att försöka komma igång här men känn absolut ingen press att du måste. Oj så mycket som händer hemma hos er. De där med kylskåpet lät inte kul alls.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Synnøve. sa...

Hej Annelie.
Det händer saker hos er hela tiden ser jag.
En del bra och andra mindre bra.
Hoppas det löst sig med kylskåp nu ialla fall.

Sänder en bamsekram till dig.
skönt att du är tillbaka.
Kram Synne.