tisdag 29 juli 2008

Varma nätter - tidiga mornar

Idag hade jag öppningen på jobbet, vi öppnar kl 07.00,
vilket betyder att jag måste gå upp kl.05.30, jobbigt värre.
Vi bor i ett gammalt trähus med sovrummen uppe i
övervåningen med skråtak. Solen ligger på och steker hela
dagen så det ärsom en bastu där uppe. Somnade nog inte förrän
närmare 01.00, pluss att dottern vaknade ett par gånger
under natten. Så när klockan ringde i morse kändes det
som att jag nyss lagt huvudet på kudden.

Väl uppe var det bara att ställa sig i duschen och så
börja med det evinnerliga jobbet med att ordna
"matpacker" till barna. I oljelandet Norge har
man inte råd att servera barnen mat vare sig på dagis
eller i skolan - fritids. Så det barnen äter under dagen
måste dom ha med sig hemifrån. Det blir ju självklart
en del av den dagliga rutinen, men dagar som den i dag
skulle jag verkligen önska att man slapp. Här ser ni
dagens resultat, inte speciellt spännande.





Efter jobbet, slutade 12.30, så tog jag mig friheten
att spendera en timme för mig själv på köpcenteret.
Har inte haft någon som helst egentid dom här 4
veckorna, så ja fick inte dåligt samvete en gång.
Fyndade en del saker, bla en stor kruka att ha
köksredskap i. Visar det i ett annat inlägg när
jag har tänkt att visa vårat kök. Hittade också
2 fina "stenar" på Åhlèns, egentligen är det väl
porslin eller keramik. Dom gjorde seg så fint i
trappen där jag fixade i ordning här om dagen.
Klarar jag kanske att få in en bild på det tro?








Ja, det gick ju. Fick med en extra bild på
köpet men det får gå. Blev inte så tydligt
som jag hoppats, men på den stora står det
"WELCOME", och på den lilla står det "LOVE".
Fina tyckte jag, har som många andra varit
på jakt efter stenarna som min väninna Linda
med bloggen Lantliv I Lägenhet visar i ett av
sina inlägg. Men dom är nog utsålda överallt.
Tyckte att dom här stenarna var ett bra substitut.
Tror nu att jag fått till det med bilderna, men
det är väldigt krångligt tycker jag. Så som jag
får till det så kommer alla bilder i början av
inlägget, sist tillagda bilder hamnar överst.
Det betyder att man måste lägga upp alla bilder
först, börja med den sista bilden man tänkt
ha med och avsluta med den första. Måste ju
planera väldigt innan man börjar skriva då.
Ja, ja, allt går ju på ett vis. Ska plottra vidare,
man lär sig ju nåt nytt varje gång man sitter
här och provar sig fram.
Så var det åter dags att försöka få lite
välförtjänad sömn, temperaturen är mer
behaglig nu så jag får väl göra ett försök.
Ha en trevlig natt!

söndag 27 juli 2008

Slut på semestern!














Så var sista dagen på semestern slut. Imorgon börja vardagen igen. Pust och stön, jag som tyckte att 4 veckor var ett helt hav av tid. Fort har det gått, och som vanligt har man inte hunnit med en bråkdel av det man hade tänkt sig. Ja, man lär sig visst aldrig. Fast jag måste ju erkänna att jag haft det stort sett väldigt bra. Har haft lite över en vecka hemma, passade på att röja i alla urväxta barnkläder. Det tog mig gott och väl 2 dagar, har gett bort en hel del till "tanterna" på jobbet som har och väntar barnbarn. Dom blev jätteglada, och det är ju kul att kunna glädja någon med så lite. Fast dom blev lite oroliga över om jag hade tänkt ha semester eller... Dom är lite påpassliga av sig.



Så var vi till Danmark och Legoland. Hade gruvat mig massor till det, är inte så glad i väldigt stora folksamlingar. Pluss att våran minsta trollunge har en tendens till att sticka iväg när det passar henne. Hade en del mardrömmar om det. Men det gick riktigt bra, hon höll sig till oss hela tiden. Kände nog att det inte var helt läge för att gå på egen upptäcktsfärd. Vädret var inte det bästa mens vi var där, men det gjorde inget för det var inte så hemskt mycket folk som jag föreställt mig. Så sumsumarum så var det en trevlig upplevelse. Vi for vidare till sommarhuset vi hyrt en vecka och det var helt underbart. Allt var nytt och fräscht, vit panel med trädetaljer, lite sjöinslag i form av snäckor, stenar och sand. Helt i min smak, föll verkligen för stugan. Så det var verkligen lyckat, har till och med sänt ägarna en mail för att få veta vilken som producerar och säljer husen. Får se vad det blir till...


Så har jag som ni vet varit hos mamma nästan en vecka. Åker alltid hem därifrån med dårligt samvete. Tycker aldrig att jag får gjort nog, räcker aldrig till helt. Sista dagen stod jag i köket hela dagen och tvättade kylskåp, skåpluckor och lådor. Det var väl minst 30 grader ute och inte speciellt mycket svalare inne. Svetten rann och badstranden lockade, men jag var tvungen att göra något tyckte jag. Mamma kan ju ingenting längre, sitter i rullstolen framför tvn hela dagen eller sitter och tittar ut genom köksfönstret.

Väl hemma idag så kom ångesten över allt jag inte fått gjort under semestern, så dagen i dag har tillbringats med skurhinken, trasan och diverse andra rengöringsartiklar, har skurat golv och väggar i hallen och trappen samt pyntat med mina nyinnköpta grejor från Fina Rummet Är riktigt nöjd med resultatet. Svetten har runnit och badstranden har lockat men jag har skurat... Barnen fick plaskpoolen uppfylld med vatten så dom har varit nöjda ändå, och det känns ju bra. Fick lite dåligt samvete då och då för att vi inte drog iväg någonstans, men jag tror att dom tyckte att det var skönt att bara vara hemma.

Nu står en del sysslor kvar på tapeten innan vardagen rullar igång igen, ska packa ryggsäckar till dagis och fritids samt hitta fram lite jobbgrejor till meg själv. Ska bädda rent på sängarna, ta in tvätten och hänga upp en maskin till. Sen kallar duschen.

Ha en skön natt, hoppas det inte är för varmt.
PS. Som ni ser så har jag fått in bilder, men på helt fel plats. Har nu hållt på i 1 1/2 timme, får inte till det. Orkar inte mer. Har någon lite tips att komma med så tas dom imot med STOR tacksamhet. DS.

torsdag 24 juli 2008

En underbar dag i solen

Idag har det varit en strålande dag här i Dalarna (är på besök hos min mamma tillsammans med mina två barn). Vi startade dagen senare än vanligt, åt frukost ute på terassen kl. 09.00. Härligt, solen gör något med sinnet hos oss alla tror jag. Barnen var glada och belåtna, tillfreds med tillvaron. Trots att dom tycker att det är ganska tråkigt och jobbigt att vara hos mormor. Hon är som jag nämnt i beskrivningen sjuk. Det kommer jag att skriva mer om vid ett annat tillfälle. Plötsligt så tog sonen på 8 initiativ till att klippa häcken. Han jobbade och slet över en timme och lillasyster på 3 gjorde så gott hon kunde också. Det blev riktigt bra faktiskt, och han fick massor av beröm för den goda insatsen. Såg att han växte ett par centimeter på det. Det är ju så viktigt att beröma barnen när dom gör något bra. Det är så lätt att glömma bort i den stressiga vardagen som vi lever i.

Så var det dags att åka på besök till min väninna Linda i deras sommarstuga. Vi hade det jättetrevligt, var ner till sjön där barnen badade och vi fick tid att prata ikapp oss lite. Otroligt härligt i solen, sittandes på en brygga med benen dinglande i vattnet. Kan det bli bättre en svensk sommardag? Det är sådana stunder som gör livet värt att leva, och som är så viktiga att ta vara på. Tycker ni inte?

Har tyvärr ingen möjlighet att lägga in några bilder än, är som sagt på besök och har inte med nödvändiga tekniska hjälpmedel. Får prova på det när jag kommer hem igen. Vet inte alls hu man gör men kan andra lära sig så kan väl jag.

Nu kallar sonen på lite uppmärksamhet, han står duschen och behöver lite assistans.

Ha en underbar sommarkväll.

onsdag 23 juli 2008

Så var det gjort!

Hjälp, vad har jag nu gett mig in på? Har funderat på att starta en blogg en stund. Är nybörjare i bloggvärlden, hittade hit genom min goda väninna Linda med bloggen Lantliv i lägenhet. Fniss... jag tror jag fick till en länk. Vad ska jag så skriva om här? Ja, det blir nog korta innblick i mitt vardagsliv, ett ventilations hål för mina frustrationer och en möjlighet att uttrycka mina små glädjen i livet. Kort sagt funderingar om stort och smått mellan himmel och jord. Ni får ursäkta så mycket om det blir lite svorska, 14 år i Norge sätter sina spår... Jag gör så gott jag kan. Känns som att jag har två modersmål nu mera som blandas samman i en salig blandning. Hur som helst, jag gör ett försök, vet inte helt hur och när jag ska ha tid att skriva inlägg, men det blir ju bara vad man gör det till, eller hur? Hur det än är så gör jag det här för min skull, inte för någon annan. Så den enda jag har att leva upp till är mig själv, och det kan nog vara skönt till omväxling.

Ni som hittar hit är varmt välkommna att följa mig på min resa i bloggvärlden.

På återseende:)